söndag 4 september 2016

'Är du nervös?!'

Svaret på den faktiskt otroligt frekventa frågan på allas läppar idag:
Neej, jag är faktiskt inte det. Inte än. Fast det är gulligt att så många av er frågar ändå! =)


Åkte ner hem till Skåne från Borås med tappre Nicklas bakom ratten idag efter en relativt lyckad MC-tur 
(läs; regnskurar) på Barncancermilen. Han följer även med som sällskap under hela den här cirkusen. 


Fick mig en ordentlig 'sista måltid' (ingen mer mat efter midnatt natten innan operationen!), har packat väskan med endast det nödvändigaste och känner mig helt klar inför förverkligandet av det jag viljat göra så länge. 
Är det inte en galen tanke? Nu är det liksom dags!

Vi får väl se om svaret på förblir detsamma imorgon när klockan ringer kl 5:45... Godnatt!

måndag 29 augusti 2016

En vecka kvar!

Nu är det officiellt nästan på klockslaget bara en vecka kvar tills jag kommer vara på plats för min operation på Citadellkliniken. Kan inte säga att jag är mer eller mindre nervös än för en vecka sedan, kanske lite mindre rentav då jag haft lite kontakt med både Dr Tuve och sjuksyster Kerstin via mejl.

Gottigt i solen vid Yngsjö havsbad


Frågade lite kring min sjukskrivning samt att jag hade en liten fundering om mjukheten jag valt på implantaten. Men nu är alles klar Herr Kommissar och det är bara att räkna ner dagarna tills det är dags.





I lördags var det faktiskt rätt fint väder så jag fick mitt andra dopp för sommaren.
Var trevligt, fick ju åtminstone testa min andra nya bikini. (Köpte två nya i början av sommaren så nu har de båda fått varsin simtur.)
Vi får väl se om de fortfarande passar sen, haha.
Känner mig riktigt redo, bring it! :)

måndag 22 augusti 2016

Två veckor kvar!

Allting är betalt. Cheferna har blivit pratade med. Tågbiljetter bokade till Barncancermilen helgen innan operationen... Nu ni! :D

Det var inga som helst problem- eller så nervöst jag trodde det skulle vara, att ta upp det hela på jobbet.
Visar sig att en av mina chefer till och med varit sjuksköterska och varit med på lite olika bröstoperationer. Därav hade han rätt mycket koll på hur allt kommer vara efteråt och var väldigt förstående, skönt!

Man börjar bli lite smått nervös över hur resultatet kommer bli. Storleken tror jag blir bra. -Tror-. Hoppas mest att formen ska bli bra efteråt. Haha, vad ytlig jag är. Att bli sövd? Det ska bli coolt att uppleva. Att vakna och ha ont som fan? Det är lugnt. Bara det blir bra!

Nu ska jag bara se till att jag lagar lite mat hemma så jag har matlådor till mina första dagar efter operationen, städa och få i ordning så det är anpassat till min rörelseförmåga (tex ta ner saker jag kan behöva från hyllor så de ligger lite mer lättillgängligt).
Får bli nästa vecka eftersom jag som sagt ska upp på MC-event i Borås bara dagarna innan det är dags.
Ska även boka in en bra tvätt-tid innan så jag får helt fräscha sängkläder att bädda soffan med, för det bästa är att sitt-ligga lite när man sover.

Sååå spännande! :D

torsdag 7 juli 2016

Jag finns kvar!


Nämen tjenare tjenare!
Bloggen är inte död, det har bara inte funnits så mycket att uppdatera er om. =)
Det är väntans tider, men idag fick jag faktiskt ett fint kuvert från Citadellkliniken!
Det innehöll faktura, recept och lite allmän info inför operationen. Som sagt, den 5e september är det dags. 
Funderar dock lite på att flytta operationsdagen från måndagen till torsdagen samma vecka (sköterskan sa att där fanns en tid, iofs inte säkert den är kvar nu) för att underlätta lite för Nicklas om han kommer ner och håller mig sällskap. Vi får se helt enkelt!

Annars är det klart man går och funderar lite kring det mesta. Hur kommer det kännas, rent fysiskt? Då menar jag inte om det kommer göra ont/vara ömt, för det kommer det; utan att faktiskt ha dem på plats. Knas.

Har idag köpt två nya bikinis. Får se till att nyttja dem väldigt väl i sommar för sen är det stor risk att de inte passar längre, haha!

onsdag 20 april 2016

Smånosig present!

(Klicka för större bild)
Fick en liten present av mamma idag som hon hade köpt under sin vistelse i Uppsala med jobbet. En spargris med väldigt passande motiv, tyckte hon! 
Det var såklart i all välmening och mer en söt/kul grej, haha. Jag gillar den. :)

onsdag 6 april 2016

Konsultationen + Testbilder!

Citadellkliniken, Landskrona

Vilken dag det har varit! Blir ett lite längre inlägg den här gången, men det tycker jag är helt ok när det gäller en ganska avgörande milsten i processen. :)

Längtade efter att bli upphämtad idag och bara få åka iväg till kliniken, att äntligen få gå igenom allt, ställa sina frågor och inte minst träffa Tuve och känna av om allt känns rätt.


Vilket det absolut gjorde.
Vi kom fram i god tid, blev så glad när jag såg byggnaden. 
Det låg precis så fint som man sett på bilderna, alldeles vid vattnet och det gamla Citadellet på andra sidan vallgraven.
Kom in, anmälde mig i receptionen och fick vänta en liten stund innan jag blev hämtad av en sjuksyster. Jag skojar inte när jag säger att jag nog aldrig träffat en trevligare sjukvårdare!
Man kände sig otroligt välkommen, lite som hemma och de få nerver som börjat bubbla upp la sig direkt igen.

Vi pratade, gick igenom lite uppgifter och sen fick jag gå tillbaks till mamma och Tanja i väntrummet. De hade kaffe, cola och bubbelvatten om man ville ha, gratis~
Allt var väldigt rent och snyggt utan att kännas för pedantiskt.

Snart kom Tuve och ropade upp mitt namn, vi gick in till hans kontor och gick igenom det vesentliga; om jag tar några mediciner, om jag har några sjukdomar eller allergier och liknande. 
Det blev även lite prat om vad jag ville uppnå med operationen innan han bad mig klä av mig på överkroppen så han kunde bedömma min situation.
Han höll med om det jag menade; de är olika och har inte den där fina runda formen.
Han mätte brösten med några 'skålar' och rent massmässigt var skillnaden mycket större än vad jag trott. Vilket både var en lättnad; en bekräftelse på att man inte bara varit lite petig/inbillat sig men sen var det även lite tråkigt att höra att det var 'så illa'.

Vi bestämde att en förstoring med lika stora implantat + ett bröstlyft där man korrigerar osymmetrin genom att främst ta bort vävnad från mitt högra bröst.
Detta görs med ett såkallat ankarsnitt så implantaten kommer läggas in i vecken under brösten. Kommer få ärr mellan vårtgården och vecket också, själva stommen på 'ankaret' men med deras skicklighet kommer de inte synas så mycket. Detta var något jag antagit sedan tidigare. Dessutom bryr jag mig faktiskt minst om hur ärren kommer se ut, så länge brösten blir fina och man slipper komplikationer. :)

Jag fick testa en mjuk men ganska tajt BH (och en väldigt tajt tshirt, haha) med olika stora inlägg i bara för att få en bild av storleken; alltså inte den färdiga formen. Det kändes riktigt bra, såklart lite stort först men man får tänka på att de 'landar' lite och ligger närmre kroppen när de hålls fast av den och inte bara tunt tyg.

Här är lite bilder, som sagt så är detta mest ett storlekstest. De kommer vara mer lyfta och eftersom implantaten i BHn är olika stora blir formen lite knasig. Men i alla fall! :D

Vi tog lite fler mått och gick igenom vilken typ av implantat jag ville ha.
De få frågor jag hade fick jag väldigt bra svar på och jag är supernöjd med Tuves bemötande, kände mig totalt trygg med honom så har absolut gjort ett bra val.
Efter konsultationen fick jag prata med sjuksystern igen (Kerstin Davidsson) och bokade in ett datum för operationen, wooooo YEAH!

Sammanfattning:
- Förstoring med 550cc Motiva Matrix Plus i båda brösten, bakom muskeln via bröstvecket
- Ankarlyft med korrigering av osymmetri
- 5e september 2016
- Känsla efter konsultationen: Helt rätt! :D




To the Citadel!

Är det inte en alldeles förtjusande dag vi har idag-idag-idag~
(Lite extra cred till er som fattar referensen)



Det är konsultationsdags! :D
Mamma och syrran hämtar mig på jobbet i eftermiddag så kör vi ner till Landskrona, ska vara där 17. Ska bli så kul och spännande!

Främst att få veta allt om vilken typ av implantat som passar mig (bredd, volym, profil, yta, tillverkare osv.), om vi ska göra både förstoring och lyft, bara förstoring, kanske bara förstoring och en bröstvårtsplastik och oavsett; ska jag ha olika stora implantat och i sådana fall hur olika bör de vara? Ska de läggas in via bröstvecket eller armhålan?
Ser fram emot att träffa Tuve som bara den, har hört att han är jättetrevlig och sympatisk.

Har under en längre tid sparat lite bilder från forumet på tjejer som fått resultat som jag också vill uppnå eller något åt det hållet. Både från Citadellkliniken och andra kliniker.
Ska ta med dem så jag kan visa, vilket det rekommenderas att man gör för att få en ännu tydligare bild av vad man vill ha.
Inte varje dag man sitter och sparar ner massa tuttbilder i mobilen! :P

torsdag 31 mars 2016

Pirrigt + Folk ibland alltså..!

Mindre än en vecka kvar till min konsultation hos Tuve, många tankar just nu!
Måste börja göra en fysisk lista på vad jag ska fråga om, om jag bör kolla upp något mer innan osv.
Mamma, min absoluta ängel, har tagit ledigt för att köra mig till kliniken.
Bästa mamms <3 
Syrran kanske också följer med som moraliskt stöd, haha.

Men iiih vad jag ser fram emot det! Ska bli så spännande och se vad vi kommer fram till; vad han tycker, vilken metod som kan ge bäst resultat för just mig. Spännande! :)

Spenderat mycket tid på Plastikoperationsforumet de senaste veckorna.
(Superbra sida med tips och allmän info, som jag nämnt tidigare) Blir allt mer säker på att jag valt rätt klinik och kirurg, men lämnar fortfarande rum för fundering såklart.
Däremot blir jag förvånad över hur många på forumet som startar trådar där de undrar om det är ok att de drar ut och festar helgen innan operation, tar ett glas vin dagarna efter operation, går och gör spray-tan direkt innan/efter......

WAT

Blir inte klok på folk, även om det kanske är ok att dricka en vecka efter operation (vissa rekommenderar att man väntar 2 veckor dock, eller längre.) så hade jag absolut inte slängt mig över spriten så fort jag bara fick. Bättre att vänta, samma med en annan som ville dricka in i det sista för att hon 'antagligen inte kommer kunna festa på ett tag efter operationen'.
NÄMEN NO SHIT gumman. Hon var dessutom 17 år. Sen rökning ska vi inte snacka om!
Aja, det är deras eget ansvar.
Jag kommer i alla fall ta det jääävligt lugnt med typ allt efter operationen, när den än blir.

lördag 19 mars 2016

Vroom vroom~!

\\\V/// By my deeds I honor him, V8
Kul grej; man snackar ju cc, kubikcentimeter, när det kommer till motorer. 
För min del har det varit mest relevant när man snackat om motorcyklar (och i Mario Kart) men nu har man fått börja vänja sig vid förkortningen även när det gäller bröstimplantat. 
Halleda, inte riktigt säker på om 'the bigger the better' gäller längre, hahah!

Vad gäller storlek så har jag inte alls bestämt mig.
Har svårt att föreställa mig hur mycket 400cc är i verkligheten, till exempel.
Om man vill kan man göra ett såkallat ristest hemma, där 1dl okokt ris motsvarar ungefär 100cc.
Man häller riset i en påse (har även sett folk som använder nylonstrumpor) och gör ett litet inlägg av det så man kan få någon form av känsla för hur stort det blir.
Jag vetifan, tror jag väntar till konsultationen så man kan få prova ut ordentligt istället. :)

tisdag 15 mars 2016

Dosh!

I don't need money. What I need are questions answered.
Question number one; can I have some money?
Idag har jag varit duktig och tagit tag i det här med finansieringen av operationen.
Jag har lagt undan lite sedan innan men det har inte hunnit bli så mycket då jag bara precis nyligen fått ett ordentligt jobb!
Så, jag kommer alltså låna till största delen och har precis gjort en ansökan om lån hos min bank. Nu håller jag bara tummarna på att det går bra.
Känns såklart lite klurigt och nervöst då det är första gången jag gör det men det verkar faktiskt kunna lösa sig.

Känner mig ordentligt vuxen nu, haha!
Rekommenderar att kolla med sin egen bank först istället för andra firmor, det kan även vara förmånligt om man är med i facket. :)
Kommer lägga undan så mycket jag kan och spara där det går framöver.
Donations are welcome


måndag 7 mars 2016

Tips!

Till dig som funderar på en operation, har bestämt dig eller bara vill veta mer kan jag rekommendera en kik på POF, Plastikoperationsforum!
Där finns massor av trådar, inte bara om bröst utan andra plastikoperationer, med tips, generella reflektioner och 
länkar till andras bloggar/andra bra sidor
Sidan har även 'av intresse'-avdelning där det finns lite allt möjligt som kan vara bra att veta.

Hjälp, nu är det banne mig på riktigt!


Ska på konsultation hos Tuve Mårtensson på Citadellkliniken onsdagen den 6e april. Känner mig glad och pirrig. :D Patientsamordnarna jag skrivit med har varit väldigt trevliga och snabba med svar via mejl, toppen!
Nu ska jag bara skriva ner lite anteckningar och frågor som kan vara bra att ta upp på mötet. Let's get this show on the road~!

fredag 4 mars 2016

Vad ska mamma säga?!

Jag och lillsyrran
Medan jag ivrigt väntar på svar från kliniken tänkte jag skriva lite om det här med andras åsikter. Förstår att det kan kännas knasigt och oväntat för alla i min närhet.
Vill också bara säga; om ni har några frågor eller funderingar, bara hör av er! :)

Familjen
Jag har ett flertal gånger sagt till min mor att detta är något jag kommer göra i framtiden, vilket hon tagit mer och mer på allvar de senaste åren då hon också sett hur jag alltid går med sportbh:ar, hört hur jag ojjat mig över brösten/vanliga bh:ar och allmänt pratat kring operationen.
Det känns skönt men vi får se vad hon säger när det verkligen blir dags. Hon kommer nog mest vara orolig för själva narkosen och för mitt välmående.
Pappa verkar också vara med på noterna och stöttar mig och mitt beslut, mina närmsta släktingar också.
Jag är ganska säker på att min syster också kommer finnas där för mig genom det hela, precis som min pojkvän som kommer följa med när det är dags.

Vänner

Redan nu- och många gånger innan, har man fått höra 'ah men du är ju fin som du är' och 'du vet att du är hella fine oavsett'. Det värmer såklart. Det är fint att höra att andra tycker det och det är inte som att jag har värsta ångesten över min kropp i övrigt, även om det alltid finns lite att tona till. I
bland kan jag också tycka brösten är lite småfina.
Men nu var det ju inte bara för utseendet jag ska operera mig. Skulle säga att det är 50/50 estetiskt/praktiskt.
Man har som sagt lärt sig att inte må sämst varje gång man har med brösten att göra. :)
Det är jätteskönt att få höra från så många av mina vänner att de tycker jag ska köra på, göra vad som känns bäst för mig osv. <3

Offentligt?
Vissa frågar varför jag lägger ut mig offentligt på det här viset. 'Är det inte personligt/privat?'
Jo, det kan det väl vara men jag tycker det är skönt att kunna skriva om detta. Inte bara för min egen skull utan för att jag själv fått så mycket hjälp, insikt och inspiration av andra som gjort liknande bloggar. Att kunna göra detsamma för någon annan är ju skitbra. :D
Sen tycker jag det är viktigt att avsexualisera det hela, bröst som bröst osv.
'Jamen, du fattar väl att 90% av de som kollar det du lägger ut kommer vara kåta killar??'
Må så vara, det är inte för deras skull jag gör det här men om det kan skänka dem lite glädje så är det väl bra, haha!

Sen har vi ju det här med cosplay!
En hobby jag pysslar med som främst går ut på att skapa dräkter för att efterlikna karaktärer ur fiktion, ibland även riktiga personer, för att sedan ha kul med likasinnade, spela lite teater, tävla och många andra roligheter.
Detta är något som kom på tal då en vän frågade mig om jag gör detta för att kunna cosplaya brudar med stora tuttar, mer eller mindre.
Alltså, jag förstår att man kanske rakar ögonbrynen för en hobby, färgar håret osv. men en operation som kostar flera tusen?? Nä, någon måtta får det vara.
Jag är snarare fundersam hur det ska gå för mig eftersom jag oftast gestaltar män.
Blir ju lite svårare att gömma sin bröst framöver, haha! Det får det vara värt. :)

torsdag 3 mars 2016

Första steget mot drömmen!

Halloween 2015

Jaha då har man skaffat sig en blogg bara för att kunna dokumentera sin Tuttlisa-transformation.

Nja, utöver det ytliga ska jag väl få plats med lite känslor och reflektioner också, hade jag tänkt. :)
SÅ för att introducera mig, eller främst min upplevelse, för dig som nu råkat hamna här (hej mamma??) - och är intresserad anledningarna till varför jag valt att göra det här, varsågod; en mindre uppsats! Annars kan du scrolla förbi eller bara vänta på nästa uppdatering.






2003
Redan när jag började få bröst i 12-års-åldern kände jag mig obekväm. Självklart är det något i princip alla är med om under puberteten; nyfikenheten och osäkerheten kring allt som händer med ens kropp. Även den tråkiga känslan av att inte ha 'lika fina' tudor som de andra tjejerna i klassen och att jämföra sig med andra tillhör ju oftast en tonårstjejs vardag.
Så var det uppenbarligen för mig också.
Självklart tänkte man saker som 'de kommer växa lite till!' eller 'de ska nog bli fina när jag blir lite äldre..', man ville ge det en chans.
Men inte var de runda och fina minsann och blev aldrig det heller.

Ett tag tyckte jag att det var småcoolt att vara annorlunda, fram till den dagen då jag dumt nog frågade en av mina bästa vänner i högstadiet (som dessutom råkade vara rikligt begåvad i byst-avdelningen) ifall hon trodde att mina bröst skulle bli bättre om några år.
Hon sa att jag antingen skulle få hängpattar eller strutpattar. Jag skrattade åt det då, men senare när man åkt hem började grubblet växa på en i skallen.'Strutpattar? Nää minsann, det händer väl inte? Hur fasen ser sådana ens ut??'.
Det var då jag började forska i allt som hör tuttar till, allt från anatomilära till plastikkirurgi, om bröstcancer, om folk som opererat sig, bilder på olika bröst, spalter där folk skrev om de föredrog små eller stora, om amning, om vilken typ av bh:ar som fungerar bäst till olika ändamål. Ja, ALLT.
Började bli ett riktigt proffs på pattar!

2005
Vid den här tiden avundades jag Natacha Peyre, inte för hennes stora bröst utan för att jag hade hört att hennes farbror eller något hade BETALT operationen. Något sådant skulle ju aldrig hända mig och att spara ihop till det själv kändes närmst omöjligt. Brösten kändes fula och inget jag tog på mig såg särskilt bra ut förutom när jag använde min alldeles för tajta bygelbh. Detta var inte för push-up-effekten utan för hör den höll in mina bröst och gav dem en rundare underdel.
Jag småforskade på forum, läste om andras erfarenheter, tittade runt lite på olika kliniker men bestämde mig att ge det lite mer tid. Vissa sa ju att de skulle vara färdigväxta kring 20-års åldern.
Vilken klok tonåring jag var ändå!

Idag
Men här står vi idag, 10 år senare.
Brösten är det obekvämaste jag vet. Vill helst gömma dem, har lärt mig med tiden att åtminstone försöka skita i vilket ibland och visa upp mig som jag är för min partner. Min pojkvän tycker jag är fin men själv är jag inte nöjd. Varken estetiskt eller praktiskt.
Aldrig att jag går med vanlig bh, med undantag för halloween eller andra tillfällen då jag vill se ut som att jag har lite mer under tröjan och då är det absolut ack och ve de få timmarna den används. Sportbh är det som gäller. Gärna med en tunnare tygbh under.

Det är sällan att jag kan ha på mig alla de fina toppar/klänningar osv. jag vill ha, just för att det sitter för jävligt kring brösten och ser bara inte bra ut, de är i vägen, ibland fyller de inte ut något av plagget alls och känns bara allmänt fel. Storleken är helt ok, allt annat är inte ok.
Jag vet att det kan vara svårt att hitta bra kläder även för andra men jag tror att en bättre- och jämnare form på mina bröst hade hjälpt något enormt. Sen att de är lite olika stora gör ju sitt. Visst är det naturligt, men det gör inte hela bh- eller klädesproblemet lättare direkt!
Att mitt högra bröst är lite större och hänger lite mer har gjort att jag omedvetet gått och höjt min högra axel då och då för att få dem att se jämnare ut. Inte bra för min hållning kan jag ju säga.
Bikinis ska vi inte ens snacka om.

Det är så det ser ut nu, jag gav upp idén om att få fina bröst en period då ekonomin var skit, kärlekslivet var skit, det mesta var helt enkelt kaos.
Men nu, nuuu jävlar ska jag äntligen få ta hand om mig själv och det jag velat i alla dessa år! :D Har under åren fortsatt att forska kring bröstförstoringar och andra typer av skönhetsoperationer, de bästa klinikerna, priser, folks resultat, material, metoder, rubbet.

Idag, den 3e mars 2016, skickade jag mitt första mejl till Citadellkliniken för att påbörja processen. Snart kommer jag ha en konsultationstid inbokad hos Tuve Mårtensson och då är det verkligen på riktigt!